Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Δύσκολοι καιροί για πειρατές



Ο πόλεμος στο μέτωπό του πειρατικού πολέμου κορυφώνεται. ενώ το Pirate Bay επανήλθε πριν από λίγες ημέρες σύμφωνα με άρθρο του pestaola.gr ενδέχεται το καινούργιο site να είναι παγίδα του FBI. αναλυτικά το άρθρο αναφέρει:

"Μέλη της ομάδας hacktivists των Anonymous ισχυρίζονται ότι πίσω από την επιστροφή του Pirate Bay κρύβονται οι αμερικανικές αρχές και συγκεκριμένα το FBI. Ο ισχυρισμός αυτός βασίζεται σε μία φήμη που λέει ότι η επαναφορά του Pirate Bay έχει ως σκοπό της να πιάσει όσους κατεβάζουν παράνομα υλικό online, ενώ μέσω του Twitter μέλη της ομάδας των Anonymous προειδοποιούν ότι το νέο Pirate Bay είναι μία παγίδα για όσους κάνουν παράνομα downloads.

Οι χρήστες του Pirate Bay εμφανίστηκαν ανήσυχοι για το ενδεχόμενο μία τέτοια πληροφορία να είναι αληθής, ενώ δεν είναι εφικτό κανείς να πει με βεβαιότητα εάν κάτι τέτοιο ισχύει ή όχι.

Ένα από τα θέματα που έχουν απασχολήσει τους χρήστες του νέου Pirate Bay είναι το γεγονός ότι το νέο δίκτυο Torrents χρησιμοποιεί το CloudFlare CDN και την υπηρεσία SSL αυτού, τα οποία μπορούν να κάνουν εύκολο για τις αμερικανικές αρχές, ακόμα και αν δεν κρύβονται πίσω από το Pirate Bay, το να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το τι γίνεται μέσα στο δίκτυο ανταλλαγής torrents.

To Pirate Bay απαντά στις ανησυχίες αυτές, λέγοντας ότι χρησιμοποιεί προσωρινά μόνο το CloudFlare CDN, ενώ αρνείται κατηγορηματικά ότι υπάρχει κάποια πιθανότητα επέμβασης του FBI σε αυτό. Μάλιστα, ζητά από τους χρήστες του να φωτίσουν το ποια torrents είναι πλαστά."

Στο άλλο μέτωπο το δεύτερο πιο δημοφιλές site κατεβάσματος το kickass torrents τέθηκε κι αυτό εκτός λειτουργίας λόγω απώλειας του Kickass.so domain ονόματος.

δύσκολοι καιροί για πειρατές, indeed.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου