Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ένας άσεμνος και μόνος Cowboy


Fernando Botero. circus people



Ζω στη μεγαλύτερη, δυνατότερη και σημαντικότερη χώρα – επιχείρηση του κόσμου, όπου αγαπημένα χόμπι των κατοίκων της είναι τα φιλανθρωπικά ταξίδια, η ανάμειξη στα εσωτερικά των κρατών, η αγορά παπουτσιών και η τηλεοπτική εκπομπή της Όπρα Γουινφρει, μεγάλης ευεργέτιδας του σύγχρονου κόσμου μετά τη Μητέρα Τερέζα.
Διατηρώ πολύ καλές σχέσεις με ένα «βασίλειο» με βασίλισσα, και όχι με βασιλιά. Αν και ανήκει στην Ευρώπη, δεν έχει ευρώ γιατί οι Ευρωπαίοι δεν δέχτηκαν την φωτογραφία της Βέτας στα νομίσματα. Είναι γενικά ιδιότροπα πλάσματα αυτοί οι Ευρωπέη.
Πρόσφατα επισκέφτηκα την Ελληνική ΔΝΤοκρατία Πρώην Γ’ Κληρονομική Δημοκρατία της Ελλάδας. Είναι η σπουδαιότερη, αρχαιότερη και γαμιστερότερη χώρα της υφηλίου. Τουλάχιστον έτσι πιστεύουν οι κάτοικοι της. Τέσπα, όπως και να έχει, η Ελλάδα ανήκει στα «Βαλκάνια». Στα Β.Δ. συνορεύει με την Αλβανία, στα Β. συνόρευε παλιότερα με την «Βομβαρδία», και τώρα με την Φυρί – Φυρί- το – πάτε –Ωρέ- Μάγκες- να- τις- φάτε…(ΦΥΡΩΜ).
Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ένας άσεμνος και μόνος Cowboy, γνωστός στην πατρίδα μου ως Jeffrey. Είναι φιλέλληνας του 21ου αιώνα και επαγγελματίας ποδηλάτης. Παρέλαβε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και την πήγε ένα βήμα μπροστά!
«Λεφτά υπάρχουν»…δήλωσε σε μια από τις χιλιάδες προεκλογικές συγκεντρώσεις του μπροστά στο ΠΑμφάγο ΣτΟμα ελλήνων Καραγκιόζηδων, «μαζί θα σηκώσουμε τα μανίκια»…δήλωσε στο Διεθνούς Φήμης Περιοδικό «κουρκούτι», ένα όπλο μαζικής καταστροφής κατασκευασμένο από κάτι χιμπατζόσαυρους.
Από τους πιο στενούς συνεργάτες του Γιωργάκη είναι ο Βίλχελμ Άνγκελα Μέρκελ. Είναι ο πρώτος άνδρας που κατάφερε να ψηφιστεί ως γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας, αφού τα πρώτα τριάντα….κάτι χρόνια της ζωής του ζούσε σε «ξένη χώρα» με ξένη υπηκοότητα…
Γερμανία, το μέρος που πουλάνε «κινητά». Γενικά εκεί «πουλάνε» τα πάντα, αφού εκεί τα «φτιάχνουνε» κιόλας. Οι κάτοικοι της χαρακτηρίζονται από λεπτότητα και περιποίηση «προδέρμ», ενώ αγαπημένες ασχολίες είναι οι πόλεμοι, το τσούκου – τσούκου ποδόσφαιρο και οι διακοπές στην Κρήτη. 
Διάσημοι παλιοί γερμανοί ήτανε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Βαγγέλης Γερμανός και η Ναταλία Γερμανού…
Και ενώ η χώρα μαστίζεται από βαθύτατη οικονομική ύφεση, ο ΓΑΠ, έδωσε εντολή σε διακεκριμένους καθηγητές οικονομικών να αναλάβουν δράση. Ξέρετε υπάρχουν τριών ειδών οικονομολόγοι, αυτοί που μπορούν να μετρήσουν και αυτοί που δεν μπορούν…
Την ίδια ώρα που η συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης χρειάζεται έναν φιλόσοφο αντί για έναν μαθηματικό, το μόνο που ζητάει ο Γιωργάκης είναι να μπορέσει να μας αποδείξει ότι τα λεφτά από μόνα τους δεν μπορούν να τον κάνουν ευτυχισμένο οπότε μας παρακινεί να πούμε ΝΑΙ στα ναρκωτικά, αυτό – ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- θα κατεβάσει τις τιμές.
Σίγουρα ένα από τα προβλήματα της ζωής είναι ότι δεν έχει μουσική υπόκρουση, και μια από τις βασικές θεωρίες του καπιταλισμού είναι η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο. Ευτυχώς ο κομμουνισμός πιστεύει το ακριβώς αντίθετο!


Π. Πόντικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου