Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Παράξενη στροφήΕίσαι πάντα ελεύθερος να αλλάξεις γνώμη και να διαλέξεις ένα διαφορετικό μέλλον; Η ένα διαφορετικό παρελθόν;
Φαντάσου ένα μέλλον με εκατοντάδες χιλιάδες νήματα και το παρελθόν σαν ένα ύφασμα που δεν μπορείς να το ξηλώσεις. Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον.
Οδηγώντας προς το μέλλον κοίτα, από τον καθρέφτη, προς τα πίσω και δες το παρελθόν σαν μια ξένη χώρα όπου τα πράγματα τα κάνουν διαφορετικά εκεί. 
Όσο πιο πολύ πίσω πάς στο παρελθόν, τόσο πιο μακριά στο μέλλον μπορείς να δεις. 
Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει. Στη ζωή δεν έχει σημασία τι σου συμβαίνει, αλλά τι θυμάσαι και πως το θυμάσαι. 
Άνοιξε αν μπορείς χωρίς να κλάψεις το παλιό σου σημειωματάριο με διευθύνσεις. Δεν θυμάσαι μέρες, θυμάσαι στιγμές. Μπορείς να κλείσεις τα μάτια σου στην πραγματικότητα αλλά όχι στις αναμνήσεις. 
Το παρελθόν δεν είναι νεκρό, στην πραγματικότητα δεν είναι καν παρελθόν, είναι πρόλογος. Φοβάσαι να πας πίσω στο χθες. Ίσως γιατί ήσουν κάποιος άλλος. Οι αναμνήσεις όπου και να τις αγγίζεις πονούν.


Π.Πόντικας