Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Cine News 20 Σεπτεμβρίου



Γεια σας! Τι μου κάνετε; Εγώ δεν μπορώ να κοιμηθώ με τίποτα! Αν έχετε να μου προτείνετε τρόπους αντιμετώπισης της αϋπνίας είμαι όλος αυτιά!
Τι έγινε το ''κάψαμε''εχθές; Πως περάσατε στην Lady Gaga; Εγώ να δείτε τι έπαθα! Μπέρδεψα τα στάδια! Αντί να πάω στο Ο.Α.Κ.Α πήγα στο Καυτατζόγλειο! Πόσο χαρούμενος είμαι, μα πόσο; Matt Damon & Paul Greengrass επιστρέφουν στον ''Bourne''! Πάμε ρε παιδιά! Τρελαίνομαι! Έχουμε και το πρώτο trailer για το ''Big Eyes'', του Tim Burdon. Ο Σκηνοθέτης ''ζωγραφίζει'' το χρονικό ενός καλλιτεχνικού σκανδάλου!!! ''A Most Violent Year'', o J.C. Chandor επιστρέφει με μια ταινία που θυμίζει λίγο Scorsese..λίγο όμως! Τι θα γίνει ρε παιδιά με το true detective; Θα αποφασίστε για το casting; Νέα ονόματα ακούστηκαν για τη σειρά! Μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της σειράς και διαβάστε τα, βαριέμαι να τα γράφω!
Στις 25/09 θα έχουμε μία υπερδραστήρια Πέμπτη, με οκτώ νέες κυκλοφορίες παρακαλώ! Έτσι στις κινηματογραφικές αίθουσες θα δείτε να ξεχωρίζουν σίγουρα το ''Nymphomaniac'' του δογματικού Λαρς Φον Τρίερ, αλλά έχουμε και ελληνικό ενδιαφέρον στην νέα ταινία του Αθανάσιου Καρανικόλα, ''Στο Σπίτι'', το οποίο βραβεύτηκε στην Μπερλινάλε, έχουμε και μια ανεξάρτητη ταινία από την εγγονή παρακαλώ του Φράνσις Φορντ Κόπολα, τι dna είναι αυτό στο σόι; Όλοι με μια κάμερα στο χέρι....Έχουμε και την Αδελφή της Κάρλα Μπρούνι, Βαλέρια, να γράψει, να πρωταγωνιστεί και να σκηνοθετεί την ταινία ''Ένας Πύργος στην Ιταλία'', χαμός! Πως την έλεγαν εκείνη την ελληνική ταινία''Μια Ιταλίδα από Την Κυψέλη'', άσχετο αλλά μου 'ρθε! ''The Equalizer'' περιπέτεια με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον, ''The Guest'', να και ένα θριλεράκι στην παρέα μας,''Ο Αξέχαστος μήνας''& ''Το Παιδί με την κουρδιστή καρδιά'', συμπληρώνουν το παζλ των ταινιών που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας.
Σήμερα είναι Παγκόσμια ημέρα εθελοντικού καθαρισμού των ακτών – εγώ κατέβηκα στο Φάληρο να ενισχύσω στην προσπάθεια αλλά για να καθαριστεί η περιοχή θέλει δέκα αιώνες και κάτι μήνες οπότε πήγα για τσίπουρα – πρωινιάτικα; - επίσης είναι παγκόσμια ημέρα ελεύθερου λογισμικού, - Linux καλεί Mozilla- over! Πριν πενήντα τέσσερα χρόνια εγκαινιάστηκε στην Θεσσαλονίκη το φεστιβάλ Κινηματογράφου. Ο Γιάννης Σμαραγδής είναι ο τελευταίος Πρόεδρος του φεστιβάλ, ο οποίος και παραιτήθηκε για να αφοσιωθεί στα γυρίσματα της νέας του ταινίας με θέμα την Αμφίπολη έπειτα από προτροπή του καλού του φίλου Αντώνη....το σενάριο θα γράψει ο Άδωνις & την μουσική επιμέλεια η Ευγενία...(θα μπορούσαν όλα αυτά να ισχύουν μη το γελάτε). Μία μέρα σαν και αυτή γεννήθηκε η Σοφία Λόρεν ενώ μία μέρα σαν και αυτή μας ''άφησε'' ο Γιώργος Σεφέρης....
''...Στα λιμάνια την Κυριακή σαν κατέβουμε να ανασάνουμε, βλέπουμε να φωτίζονται στο ηλιόγερμα σπασμένα ξύλα, από ταξίδια που δεν τέλειωσαν σώματα που δεν ξέρουν πια πως να αγαπήσουν...''
Σήμερα στην παράγραφο ''cult & classic'', θα σας προτείνω την πιο φιλόδοξη παραγωγή που ''γέννησε'' ποτέ το κίνημα του γερμανικού εξπρεσιονισμού, την ταινία ''Metropolis'', περισσότερες πληροφορίες για την ταινία όταν την δείτε! Δείτε και κάτι μόνοι σας όλα εγώ θα σας τα λέω!
Μην ξεχάστε να ψηφίστε την καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία της χρονιάς! Η ώρα του People's choice award έφτασε για την ευρωπαϊκή ακαδημία κινηματογράφου , όπου μπορείτε να συμμετάσχετε και εσείς για να αναδείξατε την καλύτερη ταινία. Επίσης να πάτε στην ταινιοθήκη της Ελλάδος σήμερα 20/09 και ώρα 21.00 να δείτε την ''Επέλαση των Απάτσι'' και μετά για βρώμικο στην πλατεία! Δύο εκκεντρικοί καλλιτέχνες επιστρέφουν! Ο Ένας από την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στην Ακτή Πειραιώς σας παρουσιάζει το '' Guantanamo Club'', Ο Τζίμης Πανούσης θα σχολιάσει και θα σατυρίσει όσους πάτε να τον δείτε, και ο άλλος στις 5 Δεκεμβρίου στο γήπεδο Tae KwoDo θα σου πει πολύ απλά ''World peace is none of your business'', O Morrissey σε μεγάλα κέφια! Bigmouth strikes again....
Ατάκα της εβδομάδας που πέρασε: Παιδιά πολλές ατάκες διεκδικούν την ατάκα της εβδομάδας! Ίσως η ατάκα ''Άνγκελα, ο Αλέξης προηγείται δέκα μονάδες, τι να κάνω;'' θα μπορούσε σε έναν ''φανταστικό''κόσμο να είναι πρώτη με διαφορά! Καλό Σαβ/κο, καλά να περάσετε σε ότι και αν κάνετε και καλές νύχτες κινηματογραφικές σε όλους σας.

Π. Πόντικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου