Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

η πικρή αλήθεια για το γάλα


Θέλοντας και μη αναγκάστηκα να ασχοληθώ με το θέμα της διατροφής μου λόγω της ασθένειας μου. Η απώλεια όρεξης μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για τους ασθενείς κατά τη διάρκεια της αντικαρκινικής θεραπείας. Οι ασθενείς που τρέφονται καλά ίσως να αντέχουν περισσότερο τις ανεπιθύμητες παρενέργειες της θεραπείας τους γι’ αυτό η καλή διατροφή είναι απαραίτητη. Καλή σίτιση σημαίνει ότι παίρνει κανείς και αρκετές θερμίδες ώστε να μην χάνει βάρος αλλά και αρκετές πρωτεΐνες για να επανακτήσει δυνάμεις και ν’ αντικαταστήσει ξανά τους υγιείς ιστούς. Πολλοί ασθενείς βλέπουν ότι τρώγοντας πολλά και μικρά γεύματα στη διάρκεια της μέρας νιώθουν καλύτερα, παρά τρώγοντας τρία μεγάλα γεύματα.
Στον Αστερισμό του Καρκίνου των Οστών τα ‘’κακά’’ κύτταρα κάνουν πάρτι τρώγοντας το ασβέστιο από τα οστά.
Μας ανάθρεψαν και συνεχίζουμε να ζούμε οι άνθρωποι με εκατοντάδες διατροφικούς μύθους χωρίς να μπαίνουμε στον κόπο να ανιχνεύσουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ πίσω απ τον μύθο.-‘’Πιες γάλα για γερά κόκαλα με ασβέστιο’’.Πόσες γενιές δεν γαλουχήθηκαν μέσα από αυτήν την προτροπή…..ΜΠΟΥΡΔΕΣ…ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΨΕΜΜΑΤΑ…ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.
Πλέον βοά η παγκόσμια ιατρική κοινότητα απ τις έρευνες και τις καταγγελίες από ένα πιο τολμηρό εναλλακτικό επιστημονικό κομμάτι της όσον αφορά την υπεραύξηση στις οστεοπάθειες κατηγορώντας ως πρώτο υπεύθυνο το Γάλα και τα προϊόντα του.
Ο άνθρωπος ,όπως και όλα τα άλλα θηλαστικά, χρειάζεται να λαμβάνει μητρικό γάλα για την ανάπτυξή του μόνο για τα πρώτα λίγα χρόνια της ζωής του.
Και μέχρι εκεί. Όλα τα άλλα είναι ένας ιστορικά καμένος μύθος.
Αν έχετε εθιστεί στο γάλα και τα προϊόντα του προσπαθήστε να βάλετε στην διατροφή σας τα υπέροχα γάλατα από αμύγδαλο, κάσιους, καρύδας, φουντούκι, σόγιας καθώς και ανάλογα φυτικά τυριά αλλά και υπέροχα φυτικά παγωτά.
Έτσι θα έχεις την ευκαιρία και την υγεία σου να προστατεύεις και ηθικά να νοιώθεις καλά , αφού με αυτόν τον τρόπο δεν θα συμβάλεις στο να αφήνεις και το δικό σου ίχνος στην γενοκτονία και την βιομηχανική εκμετάλλευση των ζώων, αλλά και στον άκρατο πλουτισμό των μεγάλων γαλακτοβιομηχάνων ανά τον κόσμο.
Συγχωρέστε με.
Πάω να φτιάξω ένα Φρέντο Εσπρέσο με Γάλα Αμυγδάλου...!!

Θάνος Ανεστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου