Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ο Τζίζους επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη


Είναι αποδεδειγμένο πως όταν η αμερικάνικη βιομηχανία θεάματος στερεύει από ιδέες καταφεύγει στα κόμικς ή στην θρησκεία. Ο λόγος αρκετά απλός. Εξασφαλισμένα εισιτήρια και δωρεάν διαφήμιση. 
Και τα δυο είδη έχουν ένα κοινό σημείο, φανατικούς οπαδούς. Επειδή ο κόσμος τώρα τελευταία έχει αρχίσει να μπουχτίζει με τους σύγχρονους μασκοφόρους ήρωες, το Χόλιγουντ επαναφέρει στο προσκήνιο τον αρχέτυπο πρόγονο τους.
Κάθε φορά που εμφανίζεται μια ταινία θρησκευτικού περιεχομένου πρέπει να γίνεται και και ο αντίστοιχος ντόρος (με πύρινες-προκάτ συζητήσεις στη τηλεόραση, συγκεντρώσεις αγανακτισμένων πιστών έξω από τις αίθουσες κ.τ.λ.)  έτσι αυτή τη φορά το στοιχείο που θα πυροδοτήσει τη πολεμική διαμάχη είναι το γεγονός πως στην συγκεκριμένη ταινία ο Ιησούς και ο σατανάς έχουν την ίδια όψη, αμφότερους υποδύεται  ο ηθοποιός Ewan McGregor (Trainspotting, Big Fish).
Η ταινία ονομάζεται Last Days in the Desert (Ελληνικός τίτλος: Οι τελευταίες Ημέρες στην Έρημο) και είναι μια φανταστική εξιστόρηση των σαράντα μερόνυχτων που πέρασε ο Χριστός απομονωμένος με προσευχή και νηστεία, μετά τα βαφτίσια του. 
Σκηνοθέτης είναι ο Rodrigo Garcia, ο γιος του διάσημου Κολομβιανού συγγραφέα Gabriel Garcia Marquez (Εκατό Χρόνια Μοναξιάς). Η ταινία είναι γυρισμένη στην έρημο Anza Borrego της Καλιφόρνια και τα τοπία της, μέσα από τη κινηματογραφική ματιά του διευθυντή φωτογραφίας Emmanuel Lubezki, είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της ταινίας.

Γιώργος Τρίκερι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου