Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ιστορίες για.....αγρίους!!! cine news 12 Οκτωβρίου


Γεια σας! Τι κάνετε; Πως περνάτε; Ταινίες βλέπετε; Για να δούμε κάποιες ταινίες που είδα εγώ και που θα τις σχολιάσω πάντα με αγάπη!!!
Fading Gigolo. Τραγική ταινία (με αγάπη είπα πως θα σχολιάσω ε;) του Τζόν του  Ταρτούρου! Ο Γούντι Άλεν μένει άφραγκος και ο φίλος του ο Ταρτούρος αποφασίζει να γίνει ζιγκολό για να τον σώσει από την χρεωκοπία. Η Σάρον Στόουν δεν θυμίζει σε κάτι από την παλιά της αίγλη ως sex symbol της δεκαετίας του 90'.
Sleep Tight. Η Αλλιώς ο Θυρωρός! Ισπανική ταινία, θρίλερ, του Χάουμε Μπαλαγκουέρο (αν δεν ήξερα ότι είναι σκηνοθέτης θα τον έκανα παίκτης της Σαν Λορέντζο) με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Λουίς Τοσάρ. Ένας σαραντάρης μοναχικός θυρωρός ο Σεσάρ, αναπτύσσει σχέση έρωτα και μίσους με μία όμορφη ένοικο της πολυκατοικίας που δουλεύει, την Κλάρα. Ο Τύπος ο οποίος είναι ανώμαλη περίπτωση και θα το διαπιστώσετε κάνει απίστευτα σαδιστικά πράγματα και χαίρεται τόσο πολύ που τον φτιάχνει! Εμένα μου άρεσε το ταινιάκι αυτό σας το προτείνω αν και κοιτάξτε κάτω από το κρεββάτι σας πριν πέσετε για ύπνο το βράδυ!
Sin City: A dame to kill for. Πόσο την περίμενα αυτή την ταινία! Με απογοήτευσε! Και η Eva Green δεν τα λέει! Σαν μοιραία γυναίκα δεν με έπεισε (την συμπαθώ τα μάλα) αλλά δεν τα λέει! Τέσσερις λοιπόν σπονδυλωτές ιστορίες βίας και εκδίκησης που διαδραματίζονται στην ''αμαρτωλή πόλη'' θα δείτε. Από εκεί και πέρα κατώτερο φιλμ σε σχέση με το πρώτο sin city. 
Gone Girl. Η πολυαναμενόμενη ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ. Θρίλερ μυστηρίου με πολλές ανατροπές και πλοκή που τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια σου (πως τα λέω...). Η Ιστορία περιστρέφεται γύρω από την εξαφάνιση της Έιμι, γυναίκας του Νικ Ντιουν, στην πέμπτη επέτειο του γάμου τους. Αντιφάσεις, ψέμματα, κρυμμένα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια και σε προβληματίζουν σαν θεατή! Μην βιαστείτε να κατατάξετε την ταινία σε ένα είδος όπως π.χ. φιλμ νουάρ η θρίλερ. Η ταινία είναι μαύρη κωμωδία η καλύτερα φάρσα. Εξάλλου ο Ντέιβιντ σε σχεδόν όλες του τις ταινίες παίζει με το κοινό και με τα νεύρα μας!
Για το τέλος άφησα την καλύτερη ταινία αυτής της περιόδου που διανύουμε. Δηλαδή το must της εβδομάδας, του μήνα, γενικά...! Relatos Salvajes ή αλλιώς Ιστορίες για αγρίους. Η Μαύρη κωμωδία από την Αργεντινή που θα σας κάνει να γελάτε μία εβδομάδα όπως και ο γράφων! Η ανισότητα, η αδικία, η προδοσία, η καταπίεση σε έξι φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια του θεατή. Θα οδηγηθούν σε παραφροσύνη οι πρωταγωνιστές; Θα χάσουν τον έλεγχο; Εσείς θα τους συγχωρέσετε; Χιχιχιχιχιχι....!!! 
Το ''Twin Peaks''επιστρέφει στην τηλεόραση άκουσα! Επίσης άκουσα ότι ο Tim Burton θα κάνει ριμέικ την ''Mary Poppins'' με την Κέιτ Μπλάνσετ. Τέλος έρχεται στην Ελλάδα την άλλη εβδομάδα η ταινία  '' 71' '' που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο φεστιβάλ του Βερολίνου. Αναμένουμε, μέχρι τότε δυνατά και κινηματογραφικά! (…...)

Π. Πόντικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου