Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Excision,ένα διαταραγμένο κορίτσι με χειρουργικά ταλέντα


Σκηνοθεσία: Richard Bates Jr. (2012)

Μία ψυχωτική έφηβη, η οποία έχει όνειρο ζωής να γίνει χειρουργός, προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίσει την αποδοχή της μητέρας της.
Αμερικανικό κοινωνικό θρίλερ/ψυχόδραμα, βασισμένο στην ομώνυμη ταινία μικρού μήκους του ίδιου σκηνοθέτη, που έκανε 4 χρόνια νωρίτερα.
Σκηνοθετικά αξιοπρεπής, τις αιματηρές ενότητες των ονείρων της πρωταγωνίστριας, οι οποίες είναι εξαιρετικά μακάβριες, θα μπορούσαν να ζηλέψουν οι μεγαλύτεροι δημιουργοί ταινιών τρόμου, οι ερμηνείες είναι παραδόξως πολύ καλές, ιδιαίτερα η νεαρή πρωταγωνίστρια, AnnaLynne McCord, μας εκπλήσσει ευχάριστα στον κόντρα ρόλο της διαταραγμένης και σιχαμερής έφηβης, το soundtrack προσεγμένο, συμπληρώνει τα συναισθήματα των ηρώων χάριν σκηνοθετικής οικονομίας, και τέλος, το φινάλε, αν και απότομο, δικαιώνει όλη την ταινία, που κάνει κοιλιά σε αρκετά σημεία, λόγω αργής πλοκής.
Δυστυχώς, λείπει έντονα το στοιχείο του τρόμου, αλλά κερδίζει πόντους με την δραματική και καταχθόνια ατμόσφαιρα, όπως και με την σκιαγράφηση μίας αρχικά υποβόσκουσας σχιζοφρενούς προσωπικότητας.
Σίγουρα, θα ήθελα να είχε ένα πιο ολοκληρωμένο και πιο δεμένο σενάριο, αλλά και αυτό που είδα, δεν με απογοήτευσε.
Στο ρόλο του ψυχολόγου, ο John Waters.

 Βίκυ Ελευθερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου