Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

beach party





είδα το όνειρο εχθές ξανά.

ξέρεις αυτό που παίζουμε στη ταινία που είμαι ο Ντάνι και εσύ η Σάντι και τραγουδάμε το "You΄re the one that I want" αλλά το λέμε slow όπως οι Beautiful South (πόσο μου αρέσει που δεν είμαι παράφωνος στα όνειρα μου). στον ουρανό πετούσε το αεροπλάνο που έσερνε το πανό από πίσω που έγραφε U are important-irreplaceable (και άλλη μια λέξη που δεν θυμάμαι) και στο τέλος άπειρες καρδούλες κόκκινες και μετά σοκολατένιες που άρχισαν να λιώνουν και να στάζουν σοκολάτα στα σύννεφα γιατί κάνει πολύ ζέστη στη Καλιφόρνια, μετά άρχισε να βρέχει σοκολάτα, οι σέρφερς βγήκαν από τη θάλασσα και έφτιαξαν αψίδα με τα σερφς κι εμείς περνούσαμε από κάτω.
   ο Έλβις (που δεν ήταν χοντρός ακόμα) τραγουδούσε παρέα με τον Τζόνι Ρότιν. φορούσαν χαβανέζικα πουκάμισα, κατακόκκινα με ανανάδες και παπαγάλους. τραγουδούσαν στο ρυθμό του "this is not a love song" αλλά είχαν αλλάξει τα λόγια και έλεγαν:

this is a love song
I fooled you 
and I sing it
because I love you
that΄s why I rented the plane
to show you 
how important you are to me
and how irrreplaceable
and the third word
which I still don΄t remember.

σταγόνες σοκολάτας έσταζαν από τον ουρανό αλλά κανείς δεν έφευγε. όλοι χόρευαν. ο Έλβις έβγαζε τη γλώσσα του για να προσγειώνονται εκεί σταγόνες και μετά τις έγλειφε και ξεκαρδιζόταν γιατί τέτοιος χαρακτήρας ήταν ο Έλβις.
   μετα το όνειρο έγινε ασπρόμαυρο και ήμουν ο Μπόγκι στην Καζαμπλάκνα αλλά δεν σε άφησα να μπεις στο αεροπλάνο γιατί δεν άντεχα να ζω χωρίς εσένα και επιστρέψαμε στο Παρίσι.
   ζούσανε μποέμικα σε μια μποέμικη σοφίτα και τρώγαμε μπαγκέτες με κρητική μυζήθρα που είχα λιώσει σε ένα μπολάκι με κανέλα και κομματάκια λευκής σοκολάτας που είχα περάσει στον τρίφτη. είχαμε ένα παλιό γραμμόφωνο, το βάζαμε στη βάρκα και σας πήγαινα βαρκάδα στον Σηκουάνα. έκανα κουπί κι εσυ έβαζες τους δίσκους Αζναβούρ, Πιαφ, Μπρελ και Φλόρενς (που δεν είναι Γαλλίδα αλλά μας αρέσει). σηκωνόσουν και χόρευες το "You've got the love" σου έλεγα να προσέχεις, εσύ για να με κοροϊδέψεις προσποιόσουν ότι έχανες την ισορροπία σου, στο τέλος την έχανες και κατέληγες στο ποτάμι.
  απλωνα τα χέρια να σε ανεβάσω στη βάρκα, έβλέπα τα βρεγμένα σου μαλλιά, την ομορφιά του προσώπου σου, μια σταγόνα σοκολάτας που είχε μείνει στη μυτούλα σου και εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιούσα ότι είσαι ... πως το λένε ... irresistible.
ναι, αυτή είναι η λέξη που έψαχνα
Ιrresistible.

Γιώργος Τρίκερι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου