Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

το τέλος του καπιταλισμού


από κάπου έπρεπε να αρχίσει.
σε μια συμβολική κίνηση η κυβέρνηση της Βολιβίας θα απαγορεύσει τη κυκλοφορία της coca cola στις 21 Δεκεμβρίου. το τέλος του σεληνιακού ημερολογίου των Μάγιας έχει γίνει αφορμή ώστε πολύς κόσμος να συζητάει την επερχόμενη καταστροφή του πλανήτη. ο υπουργός εξωτερικών της Βολιβίας  David Choquehuanca έχει διαφορετική άποψη.
   "21 Δεκεμβρίου θα είναι το τέλος του ατομικισμού, θα έπρεπε να είναι και το τέλος της coca cola. τα άστρα θα ευθυγραμμιστούν πλήρως για πρώτη φορά μετά από 26,000 χρόνια. αυτό θα σημάνει το τέλος του καπιταλιστικού συστήματος και την αρχή μιας εποχής που θα επικρατήσει η κοινωνική συνείδηση." δήλωσε ο υπουργός στη εφημερίδα της Βενεζουέλας El Periodiquito, παρότρυνε δε τους συμπολίτες του να πίνουν mocochinehe ένα τοπικό αναψυκτικό με γεύση ροδάκινο.
   δεν είναι απαραίτητο να συμμεριζόμαστε τις ουτοπικές προβλέψεις του νοτιοαμερικάνου υπουργού. είναι ευχάριστο όμως να ακούς ρομαντικούς πολιτικούς να οραματίζονται το τέλος του καπιταλιστικού συστήματος.  
   επειδή οι δικοί μας κυβερνώντες ... καλά ας μην αρχίσω με τους δικούς μας κυβερνώντες. θα αρκεστώ να προτείνω ως ένα μικρό βηματάκι να ξεκινήσουμε ένα μποϊκοτάζ της coca cola και γενικώς των αναψυκτικών που έτσι κι αλλιώς δεν κάνουν καλό και στη χειρότερη ας προτιμάμε τα ελληνικά.

Γιώργος Τρίκερι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου