Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ



Έφαγα πολλά χτυπήματα στη ζωή μου, κατάπια τόνους χάπια, όλων των ειδών, όλων των χρωμάτων, χάπια για να κοιμηθώ, χάπια για να μην κοιμηθώ, να ηρεμήσω, χάπια να είμαι σε εγρήγορση, χάπια για να ξεχνώ και χάπια για να θυμάμαι, πήρα αντισυλληπτικά, έφαγα βασιλικό πολτό, ρίζες πιπερόριζας, όλες τις βιταμίνες από το Α ως το Ω, πασαλείφθηκα με άπειρα προϊόντα ομορφιάς, κρέμες, μάσκες, αγγούρια, όλα τα φρούτα έκανα πήλινγκ για να απομακρύνω τα νεκρά κύτταρα έβαλα πομάδες κάθε είδους μέχρι και από καουτσούκ. Όλα αυτά για να μην είμαι μόνη, μη μείνω μόνη.
Έκανα γιόγκα, έμαθα ν’ αναπνέω σωστά, να προσεύχομαι, να κάνω τάι-τσι και κινέζικο μποξ, έτρεξα στο Σέιχ-σου, κολύμπησα, έκανα ποδήλατο, πήδηξα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αναρριχήθηκα στον Όλυμπο, έκανα μπάρα και ασκήσεις ευλυγισίας, κοιλιακούς, γλουτικούς, βαράκια σαλονιού, δίαιτες με σταφύλια κι ανανά. Διάβασα βιβλία ανατολικής φιλοσοφίας, πήγα να συμβουλευτώ γκουρού μέσα σε θεσσαλονικιώτικα διαμερίσματα, επισκέφτηκα εκκλησίες, ναούς και τζαμιά, συναγωγές. Διάβασα απ’ την αρχή μέχρι το τέλος τη Βίβλο, τους Έλληνες τραγικούς, τον Μαρξ, τον Νίτσε, Φρόυντ, Μακιαβέλι. Πήγα σε χαρτορίχτρες, πίστεψα αυτά που μου είπανε, είδα μέντιουμ και μουλάδες, διασταυρώθηκα με γυναίκες που αγαπούν την περιπέτεια και με τσιγγάνες. Συμβουλεύτηκα μάγους κι αστρολόγους, πίστεψα στ’ αστέρια, σε αστερισμούς, σε σούπερ νόβα και κομήτες, διάβασα την θεωρία της σχετικότητας και της κβαντομηχανικής, είδα ανθρώπους να βγαίνουν απ’ το σώμα τους, αφέθηκα να με υπνωτίσουν, βυθίστηκα στη μελέτη του βουδισμού και του ταό, ξαναδιάβασα τους ποιητές σούφι και το Άσμα Ασμάτων….

Ανακατεύτηκα με την πολιτική, διασταυρώθηκα με ουμανιστές και με μασόνους, με πεφωτισμένους κι αδαείς. Πίστεψα στους αγώνες του ανθρώπου, στους αγώνες για τον αφοπλισμό, για την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, έδωσα χρήματα, υπέγραψα λίστες διαμαρτυρίας, έκανα αφισοκολλήσεις, στήριξα, υποστήριξα τους απεργούς, μοίρασα προκηρύξεις, μάλλιασε η γλώσσα μου να στρατολογήσω κόσμο σε καφενεία, γενικά στρατεύτηκα, αποστρατεύτηκα έδωσα πίσω στο κόμμα την κάρτα μέλους, έσχισα ό,τι έγγραφο με δέσμευε με το κόμμα. Με πρόγκηξαν, επαναστάτησα, φιμώθηκα, ύστερα άρχισα να κάνω έρωτα εδώ κι εκεί, με έναν, με δύο, με πολλούς, με άντρες και γυναίκες.
Προσπάθησα, τουλάχιστον εγώ προσπάθησα, έτσι πίστευα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο προσπάθησα να βρω ένα νόημα στη ζωή μου, να δω καθαρά, να φωτιστώ.

Μετά απ’ όλα αυτά, έμεινα μόνη να κοιτώ έξω από το παράθυρο αν ο καιρός είναι καλός.



Ιωάννα Αβραμίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου