Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Cine News 22 Νοεμβρίου


Γεια σας τι κάνετε; Πως περνάτε; Ταινίες βλέπετε η να σας μαλώσω;
Η Αντζελίνα Τζολί δήλωσε σε Αυστραλιανό έντυπο πως λίγες φορές θα την δούμε ακόμα σε ρόλο ηθοποιού αφού σύντομα θα αναλάβει τον ρόλο του σκηνοθέτη. Ούτως η άλλως την πρώτη της απόπειρα την έκανε στην ταινία ''Unbroken''. Η Μέριλ Στρίπ πάει για το τρίτο της Οscar; Στην ταινία ''into the woods'' όπου και πρωταγωνιστεί θα μάθουμε αν όντως ισχύει! Τι γίνεται ρε παιδιά με τον Μπίλ Κόσμπι; Κατηγορείται πλέον ανοικτά για 15 βιασμούς!! Ο Morrissey αποχώρησε από συναυλία όταν θεατής τον κορόιδεψε για τον καρκίνο! Ντροπή....
Για να δούμε ποιες ταινίες θα μας απασχολήσουν στις 27/11. Η ''Έκρηξη'' του Σύλλα Τζουμέρκα, ''Πρόμαχος'' μία ταινία με θέμα την επιστροφή των Ελγινείων, ''Οι Πιγκουίνοι της Μαγαδασκάρης'' για τους μικρούς μας φίλους, ''Αφεντικά για Σκότωμα 2'', συνέχεια της πρώτης επιτυχημένης κωμωδίας, την παράσταση κλέβει ο Τζέιμι Φοξ, ''Ouija'', ταινία με μεταφυσικές ανησυχίες, ''Τα Θαύματα'', πήρε το μεγάλο βραβείο από την επιτροπή των Καννών, ένα καθαρά ρεαλιστικό Ιταλικό δράμα, ''Samba'', το δίδυμο Ερίκ Τολεντανό – Ολιβιέ Νακάς μετά την τεράστια επιτυχία των ''Άθικτων'' επιστρέφει, ''Drive Hard'' με το Τζόν Κιούζακ (που κατάντησες ρε Τζον..) και τέλος η ταινία ''Παλικάρι: O Λούης Τίκας και η Σφαγή του Λαντλοου όπου μας μιλά για έναν Ελληνοαμερικανό συνδικαλιστή στις αρχές του περασμένου αιώνα...
Σήμερα γιορτάζουν ο Βαλέριος και η Βαλέρια οπότε να τους χαιρόμαστε. Σαν σήμερα γεννήθηκαν η Σκάρλετ Γιόχανσον, Ο Μαρκ Ράφαλο, Ο Μαντ Μικάελσεν (εξαιρετικός ηθοποιός και πολύ καλός στην τηλεοπτική σειρά Hannibal) και ο Τέρι Γκίλιαμ ο ''μεγάλος'' Τέρι όπως τον αποκαλώ..
Η Τηλεόραση για όσους μείνουν μέσα και δεν βγουν για κανένα ποτάκι θα προβάλλει τις ταινίες ''Σιδηρά Κυρία'' και τους ''12 Πιθήκους'' αξιόλογες επιλογές για ένα όμορφο κινηματογραφικό βράδυ!
Σήμερα στην παράγραφο Cult & Classic θα σας προτείνω το Αριστούργημα του Μπερτολούτσι ''Το τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι'' παραγωγής 1972 με τους Μάρλο Μπράντο και Μαρία Σνάιντερ.
''Έφυγε'' ακόμα ένας μεγάλος του Παγκόσμιου Κινηματογράφου ο Μάικλ Νίκολς. Ταινίες όπως ο ''Πρωτάρης'' και ''Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γούλφ'' θα μα θυμίζουν για πάντα το έργο του.
Η Ατάκα της εβδομάδας που μας πέρασε ανήκει δικαιωματικά στον Λεός Καράξ οποίος δήλωσε: ''Είμαι ένας μοναχικός κάτοικο ενός νησιού που το λένε σινεμά''.

Π. Πόντικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου