Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Caesar Must Die



Τα γεροντάκια είναι εδώ! Οι αδελφοί Ταβιάνι επέστρεψαν δριμύτεροι και με γεμάτα χέρια από το Βερολίνο!
Το λες και ντοκιμαντέρ το νέο τους εγχείρημα! Οι κρατούμενοι των φυλακών Ρεμπίμπια ανεβάζουν τον ''Ιούλιο Καίσαρα'' υπό τις οδηγίες του θεατρικού σκηνοθέτη Φάμπιο Καβάλι. Κατά τις πρόβες και μέχρι την μεγάλη βραδιά, θα συνδέσουν το κείμενο με τις εμπειρίες τους, θα κοιτάξουν μέσα στην καρδιά τους και θα αναρωτηθούν για το πόσα όμορφα πράγματα έχουν χάσει όλα αυτά τα χρόνια απομονωμένοι ( χαρακτηριστική η τελευταία σκηνή..)...
Μέλη μαφιόζικων οργανώσεων, ισοβίτες ή βαρυποινίτες, οι πρωταγωνιστές ταυτίζονται γρήγορα με τους χαρακτήρες. Οι αδελφοί Ταβιάνι διακριτικά, με σεβασμό και μια ιδιαίτερη προσήλωση στα πρόσωπα των κατά συνθήκη ''ηθοποιών'' τους, μας αφηγούνται το μέρος του έργου πριν την τελευταία πράξη μέσα από τα αποσπάσματα που προβάρουν, αλλά και από τις προσωπικές στιγμές τους, εκείνες που προσπαθούν να μπουν στο πετσί του ρόλου.
Μία ενδιαφέρουσα ματιά στις καθαρτικές και γιατί όχι αναμορφωτικές, ιδιότητες της τέχνης...
Κριτική 7/10

Π. Πόντικας.

1 σχόλιο:

  1. Proben bis zum großen Nacht, wird der Text mit ihrer Erfahrung zu verbinden, wird in ihr Herz schauen und sich fragen, wie viele schöne Dinge verloren haben all diese Jahre isoliert (charakteristisch für die letzte Szene ..) ..
    billig gw2 gold
    gw2 eu gold

    ΑπάντησηΔιαγραφή