Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Οδηγός αισιοδοξίας


  

Η 70η τελετή των Χρυσών Σφαιρών πέρασε στην ιστορία. Ποιος δεν θα θυμάται την ομολογία της Jodie Foster ότι είναι ομοφυλόφιλη (Τι έγινε Κλαρίς....σώπασαν τα αρνάκια;)
Σίγουρα η προχθεσινή τελετή δεν με ενθουσίασε όσον αφορά στις εμφανίσεις των celebrities. Πολύ μαύρο, ροζ μπορντό! Πιο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση του Κάκου και του Λυμπερόπουλου στα βραβεία ΠΣΑΤ!
Όλοι λίγο πολύ έχετε καταλάβει ποιες ταινίες θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον της Ακαδημίας. Ο Lincoln, εδώ πρέπει να αναφέρω πως αν ο ''τεράστιος'' Ντάνιελ κερδίσει το Όσκαρ θα ισοφαρίσει το ρεκόρ κατακτήσεων που κρατά εδώ και χρόνια ο Σπένσερ Τρέισι, το Argo, έχω αναφερθεί για αυτή την ταινία σε παλαιότερη ανάρτηση μου στο blog, Η Ζωή του Πι, Οι άθλιοι, το Amour του Χάνεκε και φυσικά το Django του παλαβιάρη....
Όμως υπάρχει μια ταινία που για μένα είναι η αποκάλυψη της χρονιάς! Είναι υποψήφια σε οκτώ κατηγορίες αν δεν κάνω λάθος και θα την χαρακτήριζα ΤΡΟΜΕΡΗ! Σπάνια βάζω καλή βαθμολογία σε ταινία(όσοι με γνωρίζουν το ξέρουν καλά αυτό, εξάλλου είμαι αυτός που έχω πει πως ποτέ δεν θα έδινα Όσκαρ Α' Αντρικού ρόλου στον Μάρλον Μπράντο για την ''τεράστια'' ερμηνεία του στον Νονό αν δεν πέθαινε τόσο μοναδικά!!!!!)
Silver Linings Playbook or Excelsior ή Οδηγός αισιοδοξίας. Για αυτήν την ταινία θα σας μιλήσω σήμερα. Αλήθεια το ξέρατε ότι το επίσημο μότο της Νέας Υόρκης είναι το ''Excelsior''; Όσοι σπουδάζουν Αγγλική Φιλολογία θέλω επεξήγηση του ''Silver Lining'', είναι αυτό που λένε στο χωρίο μου ''Every cloud has a silver lining''; 
ο Πατ Σολιτάνο (όποιος βρήκε αυτό το όνομα θέλω αυτόγραφο), τον οποίο υποδύεται ο Bradley Cooper, 8,5 μήνες από την ζωή του τους πέρασε σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Δεν έχει δουλειά, χώρισε με την γυναίκα του, του πήραν το σπίτι και έτσι αναγκάζεται να μείνει στους γονείς του. Ένα ωραίο βράδυ σε δείπνο στο σπίτι του καλού του φίλου Ronnie θα γνωρίσει την Τίφανι (Jennifer Lawrence), ένα μυστηριώδες κορίτσι με πολλά προβλήματα. 
Αποφασισμένος να ανακτήσει την παλιά του ζωή, καθώς και την πρώην γυναίκα του, ο Πατ βρίσκει έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πλευρό της Τίφανι. Φυσικά είναι υποχρεωμένος να στηρίξει και τον πατέρα του (Ένας εξαιρετικός Ρόμπερτ Ντε Νίρο στα χνάρια του ''Fan'' σε πιο light έκδοση) ώστε οι eagles να περάσουν στα play-offs! Τα ''σημάδια'' θα καθορίσουν τις εξελίξεις, η ''τελική αναμέτρηση'' ίσως κρίνει πολλά, (πάντως ο Λάτσιος θα μπορούσε κάλλιστα να παίξει στην τελευταία και καθοριστικότερη σκηνή εκεί που όλα θα κριθούν. Με έναν χορό. )
Αποφύγετε να διαβάσετε τον ''Άρχοντα των Μυγών'', βάλτε στη διαπασών το ''Ride the lighting'' των Metallica και σίγουρα οι Κυριακές σας θα γίνουν και πάλι όπως ήταν, ξεχωριστές. 
Καλή Προβολή

Π. Πόντικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου