Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Δωρεάν θερινό σινεμά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος


Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εγκαινιάζει έναν δεσμό φιλίας με το κινηματογραφικό κοινό της Αθήνας, ξεκινώντας μια σειρά  προβολών κλασικών φιλμ, με τίτλο PARK YOUR CINEMA. 
Οι επιλογές των ταινιών βασίζονται σε κλασσικά έργα, από εκείνα που δημιούργησαν την παράδοση της διασκέδασης στα θερινά σινεμά εδώ και τόσες δεκαετίες, καθιερώνοντας τις κλασικές επανεκδόσεις. Τα φιλμ που θα προβληθούν ανήκουν στη μυθολογία του παγκόσμιου κινηματογράφου, αγαπιούνται και παρακολουθούνται ξανά και ξανά, όπως συνέβαινε από παλιά κάτω από τον αττικό ουρανό. 

Πρεμιέρα απόψε με το αριστούργημa των αδελφών Μαρξ:
Duck Soup (1933)

Σκηνοθεσία: Leo McCarey

Ο Rufus T. Firefly αναλαμβάνει να υποδυθεί τον δικτάτορα του χρεοκοπημένου κρατιδίου της Freedonia, έτσι ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση από τη ζάμπλουτη κυρία Teasdale, ανοίγοντας ταυτόχρονα πόλεμο με τη γειτονική χώρα  Sylvania. Σκληρή πολιτική σάτιρα με το αναρχικό χιούμορ των αδελφών Μάρξ, απογοήτευσε κοινό και κριτικούς στην εποχή της και έγινε η αφορμή να διακοπεί το συμβόλαιο της ομάδας με την Πάραμαουντ. Σήμερα θεωρείται το αριστούργημα των Μαρξ, με τα πιο φρενήρη σκετσάκια της καριέρας τους (αμίμητου κωμικού timing η σεκάνς του σπασμένου καθρέφτη). Ο δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι απαγόρευσε την προβολή του φιλμ , πιστεύοντας πως το φιλμ σατίριζε αυτόν προσωπικά!

Είσοδος ελεύθερη.

για περισσότερες πληροφορίες, πάτησε εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου