Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Κάν'το σωστά στο φουμπού


Τα σόσιαλ μίντια δημιουργήθηκαν για να φλερτάρει ο κόσμος… ο κόσμος που δεν διαθέτει μια ευχέρεια με το φλερτ και την προσέγγιση του αντίθετου φύλου. Εν ολίγοις,οι συνεσταλμένοι δεν είναι πια οι καταδικασμένοι της ζωής και οι απόκληροι του ερωτικού παιχνιδιού. Ωστόσο, τα αποτελέσματά του φουμπού αποδεικνύουν πως σαν ντουβάρια εγγράφονται κάποιοι και στην πιο ευοίωνη των περιπτώσεων να καταλήξουν σε κούφωμα αλουμινίου. Δεν ευοδώθηκαν, λοιπόν, οι σεπτοί σκοποί ύπαρξης του μέσου και αυτοί που ήταν να το ευχαριστηθούν το άθλημα, θα το έπρατταν και χωρίς το φερετζέ του φουμπού. Οι υπόλοιποι αναδιπλώθηκαν ποσοτικά και ποιοτικά πίσω από τις οθόνες κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την επαφή με το αντίθετο ή το ίδιο φύλο. Και αναφέρομαι στους άνδρες τους θηρευτές κατ’ευφημισμό.
Πώς, όμως, μπορείς να μεταπηδήσεις από το ένα γκρουπ στο άλλο; Πώς μπορείς από το ποταπό  following, να περάσεις στη σφαίρα της αθάνατης, αιώνιας και αδιαμφισβήτης ιντερνετικής φιλίας και με στρατηγικούς χειρισμούς στη συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο και αργότερα λεκάνη με λεκάνη με το αντικείμενο του πόθου σου; Και όλα αυτά χωρίς να σκοτώσεις όλους του υπόλοιπους αντίζηλούς σου για να μείνετε μόνοι, το οποίο βέβαια θα έχει απόλυτη επιτυχία, αλλά ποτέ δε θα είσαι σίγουρος αν σε διάλεξε για αυτό που πραγματικά πρεσβεύεις ή λόγω της λειψανδρίας.
Πρώτα, θα πρέπει να ξεχάσεις! Γιατί οπως έχει πει ένας Αμερικανός συγγραφέας “Η γερή μνήμη είναι θεϊκό δώρο, ακόμα μεγαλύτερο όμως είναι να μπορείς να ξεχνάς.” Έτσι, πρέπει να ξεχάσεις τα μηνύματα τύπου “τι κάνεις κουκλα μ’ “  ή τις ατάκες από τις καφρίλες που κάνεις με τους φίλους και τις ποστάρεις ως στάτους περισπούδαστα και στα πλαίσια των σοφιστειών της ζωής σου ή ακόμη πιο στοχευμένα φωτογραφίες με βερμούδες ή ψαράδικα παντελόνια. Kαι μόλις έχουμε αγγίξει δυο βασικά σημεία του να πράξεις για να αδράξεις έπειτα : την αυτοπροβολή σου και τα ελληνικά σου… Αααα… επίσης πρέπει να διαγράψεις όποιοδήποτε καταθλιπτικό τσεκ ίν όπως στα παλμιέ μπιστρό που είχατε πάει με τα παιδιά να δείτε μπάλα.
Οι φωτογραφίες που σε έχουν απαθανατίσει σε καταστάση μέθης ή με την πρώην σου καλύτερα να σβηστούν από τη σελίδα στο facebook  και ας μείνουν στο σκληρό δίσκο μαζί με όλα τα υπόλοιπα άχρηστα πράγματα όπως το τελευταίο άλμπουμ του Πλιάτσικα. (Παρεπιπτόντως, υπάρχει πιο άχρηστο πράγμα μέσα στο σκληρό σας δίσκο από τις φωτογραφίες με τις τελευταίες κοινές διακοπές με τον/την πρώην σας στα Κουφονήσια, που σας εικονίζει με τσάντα πόλο και ραμμένη τη χειρολαβή από το Γ18 και με ικανοποιημένο χαμόγελο οτι το τραγούδι “Κατσ’ κάτω” του Πρόδρομου είναι το πιο πετυχημένο σαουντρακ για το  προφίλ σας στο hi-five σας). Η χρυσή τομή είναι λίγες φωτογραφίες με προδιαγραφές και με υποβόσκοντα νοήματα. Όχι πάνω στο κρεβάτι σου με την αγαπημένη κούκλα Πατατούφα, όχι έξω από το χλιδάτο αυτοκίνητο, όχι φορώντας το οπαδικό κασκόλ,όχι σε γούρνες με αποχλωριωμένο νερό, όχι δίπλα σε κλαμπ να δείχνεις με το δείκτη τον φωτογράφο. Και έτσι θα σε ξεχωρίσει από τη μάζα ως σχετικά νορμάλ άνθρωπο και ουχί χαμερπή και τιποτένιο ανδρείκελο. Και έτσι, θα σχηματίσει μια καλή ή έστω αδιάφορη πρώτη εντύπωση, η οποία θα λειτουργήσει ως εισιτήριο στο να εξασφαλίσεις την ιντερνετική της φιλία.
Όταν κάνεις αδδ ένα κορίτσι και δε θες να φανείς οτι πάσχεις από κάποιο σοβαρό ιδεοληπτικό σύνδρομο, πρέπει να αφήσεις να περάσει ένα σεβαστό χρονικό διάστημα, το οποίο είναι αντιστρόφως ανάλογο του πόσο ωραίος δείχνεις. Αν δεν είσαι για παράδειγμα ο Γιάννης Στάνκογλου (ενός λεπτού σιγή), καλύτερα να αφήσεις από τρεις εως δυο μήνες… έλα, δεν έγινε κάτι! Μπακούρι ήσουν, μπάκουρι θα είσαι για λίγο ακόμα. Υπομονή και έρευνα εως τότε.
Τα greekenglish είναι κάτι που θα πρέπει να κιμαδιάσεις και να πετάξεις στο κουβά ανακύκλωσης μαζί με όλα τα τεύχη του Burn out. Και ένα πράγμα είναι σίγουρο και επιβεβαιώμενο : πως η ανορθογραφία λειτουργεί στο πεδίο του φλερτ όπως το να έχεις να πλυθείς δέκα μέρες ή να φοράς φλις φούτερ με διακριτική διχρωμία πορτοκαλί με κίτρινο. Πρόσεξε να την ρωτήσεις κάτι που θα προκαλέσει ενδιαφέρον και όχι ας πούμε τι πιστεύει πως έφταιξε και δεν συνέχισαν την καριέρα τους οι Eiffel 65. Ο καιρός που πέρασε θα φανεί αν ήταν επικοδομητικός με τη σωστή ερώτηση διατυπωμένη με μικρή δόση ενδιαφέροντος και λιγότερης καμακίου; Π.χ. αν ανεβάζει ροκ τραγούδια, το να ξεκινήσεις συζήτηση για το τελευταίο άλμπουμ του Παντελίδη, μάλλον δε θα αποδόσει (εκτός βέβαια αν έπεσες σε κρυφοπληγή!). 
Ο χρόνος, όμως, θα κυλήσει προς όφελός σου εφόσον διαπιστώσεις κάποια βασικά πράγματα για αυτή που ενδιαφέρεσαι. Δε χρειάζεται να είσαι ούτε η μετεμψύχωση του Φρόιντ, ούτε να διαβάζεις πίσω από τις λέξεις σαν τον Αλέξη για να κινηθείς σωστά. Χρησιμοποίηση την κριτική σου ματιά, αν έχεις για να διαπιστώσεις πως πρέπει να την πλησιάσεις και τι τύπος είναι. Αν δεν σου βρίσκεται καθόλου κριτική ματιά, γιατί την εξάντλησες στην συμπλήρωση δελτίων στο προποτζίδικο, χρησιμοποίησε τη χαλαρή πεπατημένη της δήθεν αδιάφορης συζήτησης σε κοινωνικό επίπεδο.
Επίσης, τα like και τα comments δεν είναι για σένα. Για να το ξεροψήσεις το μωρό, πρέπει να διατηρείς μια φειδωλή έως και σκληρή στάση σε αυτό το σημείο και να μετράς κάθε σου κίνηση προς απόδειξη του ενδιαφέροντός του. Αν γίνεις το πρώτο γλειφτρόνι δε θα φεγγοβολήσεις μέσα στο συρφετό από θαυμαστές με την ιδιαίτερη λάμψη σου, αλλά από τα σάλια που θα σου τρέχουν και πρέπει να μαζέψεις μαζί με το κάθε άλλο σύμπλεγμά σου. Όλες τις ανασφάλειες και τα χούγια σου μπορείς να τα παρουσιάσεις με αλφαβητική σειρά μετά τους πρώτους έξι μήνες σχέσης.
Τέλος, φίλτραρε λίγο τις αναρτήσεις σου, γιατί μετά θα βρεθείς υπόλογος για την χτυπητή χαμηλή ποιότητα των ενδιαφερόντων σου και θα βρεθείς αντιμέτωπος με τις αστάθμητες δυνάμεις της γυναικείας επικριτικότητας. Ναι… όλα τα ψειρίζουμε!
Μετά από όλα αυτά, αρνούμαι κατηγορηματικά ότι είστε ασυμβούλευτοι. Αρνούμαι να έχετε πρόβλημα στο φλερτ και αρνούμαι να σας βρουν τα Χριστούγεννα μόνους και κοιλιόδουλους.
Καλή τύχη!

Βέρα J. Φραντζή


Υ.Γ. Ευχαριστώ τη βοήθεια του Θ.Μ. που με βοήθησε με τις πολύτιμες συμβουλές του για την κάλυψη όλων των μέχρι τώρα μαύρων χωρίων του διαδικτυακού φλερτ.

για να επισκεφτείς το blog της Βέρας πάτησε εδώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου