Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Athens ... by night


όποιος ζει σ΄αυτή τη πόλη και δεν έχει τρελαθεί,
ήταν ήδη τρελός.

                                                                                                Νίκος Διγενής


Οξύμωρη και ποικιλόχρωμη πόλη η Αθήνα.
την ώρα που η Νάντια αγοράζει μια τσάντα οκτακοσίων ευρώ στο golden mall, shopping therapy έπιασε τον άντρα της να την κερατώνει με τον αδελφό της, τον είχε πιάσει την περασμένη εβδομάδα με την αδελφή της και τον συγχώρεσε, αλλά τώρα το κακό παράγινε
η Χρύσα στο Ιασώ γεννάει ένα αγοράκι τρία κιλά.
Ο Βασίλης, ο πατέρας λείπει στην Ολλανδία για μεταπτυχιακά. γνωρίστηκαν το καλοκαίρι στη Σάμο όπου έγινε και σύλληψη. της είχε πει ότι θα γυρίσει σύντομα αλλά γνώρισε την Μέλανι στο Άιντχοβεν και είναι φουλ ερωτευμένος. από τα Χριστούγεννα έχει να πάρει τηλέφωνο.
ο Γιάννης διαγνώστηκε με καρκίνο του λάρυγγα πριν τρεις μήνες, μόλις το έσκασε από το δωμάτιο. κατέβηκε στο περίπτερο και αγόρασε ένα πακέτο. κάθεται στο προαύλιο του Ευαγγελισμού και μόλις άναψε το πέμπτο. δεν κόβεται το ρημάδι.
ο Γρηγόρης, ο γιατρός που έκανε τη διάγνωση μόλις γύρισε σπίτι. είδε στα email ότι κέρδισε 276.000 ευρώ παίζοντας παράγωγα στην Ισλανδία και άλλα 12 από το παιχνίδι της Μπενφίκα. για να το γιορτάσει ανάβει μια φρίμπα. εδώ και μια εβδομάδα οι μυτιές, όσο μεγάλη και χοντρή κι αν είναι η γραμμή, δεν του κάνουν τίποτα. σε τρεις ώρες ανοίγουν οι αγορές της Ασίας.
Ο Οδυσσέας στη Νέα Σμύρνη έχει τρελαθεί από τη χαρά του. μετά από έξι μήνες το πρωί εκδόθηκε η βίζα για Αμέρικα. την άλλη εβδομάδα πετάει για Νέα Υόρκη κι από κει για Σαν Ντιέγκο στον εκατομμυριούχο θείο του. τα σαββατοκύριακα θα πηγαίνουν με το καμπριολέ του ξαδέλφου του στη Μπάχα για σερφ.
Yes !!!
Η Μισέλ υπό το σεληνόφως στο Τροκαντερό δείχνει στο αγόρι της το τριανταφυλλάκι τυλιγμένο γύρω από το Άλφα. τατού που χτύπησε στο αριστερό της στήθος, σύμβολο αιώνιας αγάπης.
εγώ μόλις έκανα μπάνιο τη τρίχρονη κόρη μου. της διάβασα το little red barn, το παραμύθι με όλα τα χαρούμενα ζωάκια κι αυτή μου τραγούδησε το "Tommy loves my ponytail" μέχρι που αποκοιμήθηκε. είναι το μοναδικό τραγούδι που της έμαθε η μάνα της πριν γυρίσει στο Δουβλίνο.
τώρα έβαλα ένα διπλό (μπορεί να είναι και τριπλό, δεν παίρνω όρκο) ουίσκι και ξεκινάω να γράψω αυτό το κείμενο.


"Οξύμωρη και ποικιλόχρωμη πόλη η Αθήνα ...


Γιώργος Τρίκερι
charliemj94@gmail.com


αφιερωμένο στην Katerina Kozi

1 σχόλιο: