Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Είναι η επέτειος μας


Συμπληρώνονται δυο χρόνια που έχω μπει σε μια τροχιά εσωτερικής αναζήτησης και αυτοέκφρασης. Μέσα στα πλαίσια αυτού του ταξιδιού πέρυσι τέτοια εποχή ξεκίνησα να εμφανίζομαι στη σκηνή του θεάτρου Εύπολις-art και να κάνω τους περφόρμανς-μονολόγους μου.
Δεν πιστεύω στον διαχωρισμό "ηθοποιός-κοινό". Όλοι είμαστε ηθοποιοί.
Όλοι έχουμε κάτι να πούμε. Χρησιμοποιώ το ρήμα "πούμε" αλλά ο λόγος δεν είναι το μόνο εργαλείο που έχουμε στη διάθεση μας. Το σώμα είναι αυτό που γνωρίζει τα μυστικά μας, και τα δικά μου και τα δικά σου.
Σκοπός αυτών των παραστάσεων-περφόρμανς-μονολόγων είναι τα μυστικά αυτά να βγουν στην επιφάνεια. Ας είναι αυτό το πρώτο βήμα και ας δούμε που μπορεί να μας οδηγήσει. Άλλώστε ερασιτέχνες της ζωής είμαστε όλοι. 
Δεν ισχυρίζομαι πως κατέχω βαθιά νοήματα της ανθρώπινης ύπαρξης.
Τα ψάχνω.
Επί σκηνής.
Μαζί σου.
Το θέτρο για μένα είναι παροξυσμός. Ένα παραλήρημα που εξάπτει τις αισθήσεις.
Επί σκηνής ζω. Μια ζωή που λαχταρώ να μοιραστώ μαζί σου. Η θεατρική πράξη για μένα ως περφόρμερ και για σένα ως θεατή έχει ευεργετικές ιδιότητες. Ταρακουνάει τις παγιωμένες αντιλήψεις που έχουμε για την καθημερινότητα, για τους ίδιους μας τους εαυτούς. Εισβάλλει στον οργανισμό μας μέσω των αισθήσεων και προσπαθεί να αποκαταστήσει τη φυσική μας κατάσταση, της ανθρώπινης υπόστασης μας.
Ελά το Σάββατο το βράδι στο Εύπολις να ταρακουνηθούμε.

Γιάννης Γιώργος Τρίκερι








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου