Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Μυστικά ομορφιάς από όλον το κόσμο


Οι γυναίκες θέλουν να είναι όμορφες. Όταν όμως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν καλλυντικά, επιστρατεύουν τις συνταγές που κληρονόμησαν. Τα σπιτικά καλλυντικά που φτιάχνουν είναι εύκολα στην παρασκευή και έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα.

Μεξικό: Οι Αζτέκες χρησιμοποιούσαν το αβοκάντο

Πλούσιο σε σημαντικά λιπαρά οξέα, το έλαιο από το αβοκάντο επενεργεί στην επιδερμίδα σαν βάλσαμο. Οι Μεξικάνες πιστεύουν ότι το αβοκάντο καταπολεμεί την ξηρότητα του δέρματος.


Καθαρίστε και πολτοποιήστε τη σάρκα από μισό αβοκάντο, ανακατέψτε την με τρεις κουταλιές της σούπας γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος κι απλώστε το μίγμα στο πρόσωπό σας (εκτός από την περιοχή γύρω από τα μάτια), το λαιμό και το ντεκολτέ. Αφήστε τη μάσκα να δράσει και μετά αφαιρέστε την με ένα υγρό πανί.

Tip: Χρησιμοποιήστε τα φλούδια του αβοκάντο για να τρίψετε με την εσωτερική τους πλευρά τις φτέρνες και τα δάχτυλα των ποδιών σας. Θα γίνουν απαλά σαν βελούδο.

Ισπανία: Πατάτες για τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια

Κόψτε δύο ροδέλες από μια πατάτα, ξαπλώστε και ακουμπήστε τις πάνω από τα κλειστά βλέφαρά σας (να πιάνουν οι ροδέλες και την περιοχή γύρω από τα μάτια). Αφήστε τις να δράσουν για δέκα λεπτά. Για καλύτερο αποτέλεσμα οι Ισπανίδες συνηθίζουν να αφήνουν για λίγο τις ροδέλες στο ψυγείο πριν τις τοποθετήσουν στα μάτια.

Πολωνία: Μέλι για ενυδάτωση του δέρματος

Το μέλι περιέχει πολλές ευεργετικές ουσίες για το δέρμα, γι’ αυτό και συστήνεται πολύ από τους δερματολόγους. Για να φτιάξετε μια ενυδατική μάσκα ζεστάνετε ένα μικρό βαζάκι μέλι σε μπενμαρί και μετά απλώστε μια λεπτή στρώση από το χλιαρό μέλι στο πρόσωπό σας. Αφήστε τη για 20 λεπτά και μετά πλύνετε το πρόσωπό σας.

Ιαπωνία: Πράσινο τσάι για καθαρισμό της επιδερμίδας

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες που χτυπούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ευθύνονται για τη γήρανση του δέρματος, έχουν τανίνες που καθαρίζουν τους πόρους και αντιβακτηριακές ουσίες που δεν αφήνουν τις ακαθαρσίες να μένουν πάνω στο δέρμα.

Βάλτε σ’ ένα μπολ δύο κουταλάκια πράσινο τσάι σε σκόνη, προσθέστε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό κι ανακατέψτε καλά. Τρίψτε το δέρμα του προσώπου σας με τη «μους» αυτή και μετά ξεπλύνετέ το.

Βραζιλία: Άμμος για απολέπιση του δέρματος

Όσοι έχουν πάει στη Βραζιλία θα έχουν δει τις Βραζιλιάνες να τρίβουν το σώμα τους με την άμμο, γιατί τη θεωρούν ένα πολύ καλό υλικό για απολέπιση. Η άμμος απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και του λυμφατικού υγρού και έτσι καταπολεμά την κυτταρίτιδα. 

μέχρι λοιπόν να ανοίξει ο καιρός για να μπορέσουμε να εκμεταλευτούμε τις ευεργετικές ιδιότητες της άμμου, ας πασαλειφτούμε με μέλια και αβοκάντο γιατί ως γνωστόν, μπρος τα κάλλη....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου