Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

O ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ


Με την εξαιρετική ταινία του Γκας Βαν Σαντ Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ συνεχίζονται οι προβολές του Κινηματογραφικού Ιουλίου στις Σταγιάτες, την Τετάρτη 9 Ιουλίου στο Κοινοτικό Κέντρο Παράδοσης και Πολιτισμού. Την ταινία θα προλογίσει ο Γιώργος Τρικεριώτης.
Το ευφυέστερο μυαλό ενός κορυφαίου αμερικανικού πανεπιστημίου δεν είναι κάποιος καθηγητής, αλλά αυτός που καθαρίζει τα πατώματα της σχολής, ο Γουίλ Χάντινγκ (Ματ Ντέιμον).
Εκτός από καθαριστής, ο Χάντινγκ είναι και ένας πεισματάρης, άφραγκος, νέος άνδρας, που περνάει το χρόνο του πίνοντας μπίρες με τα φιλαράκια του στην κακόφημη συνοικία της Βοστόνης, μπλέκοντας συνεχώς σε καυγάδες.
Όταν ο καθηγητής μαθηματικών Λαμπό (Στέλαν Σκάρσγκαρντ) αφήνει μία δύσκολη εξίσωση στον πίνακα του διαδρόμου του ΜΙΤ, ο Γουίλ είναι ο μόνος ανάμεσα στα κορυφαία μυαλά του πανεπιστημίου, που βρίσκει τη λύση, την οποία και αφήνει ανώνυμα στον πίνακα.
Όταν ο Λαμπό ανακαλύπτει τον Γουίλ, του προσφέρει μία διέξοδο στις περιπέτειες που αντιμετωπίζει με το νόμο, υπό τον όρο να δεχτεί να δει έναν ψυχοθεραπευτή, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που η αντικοινωνική συμπεριφορά του προκαλεί στον ίδιο και στο περιβάλλον του.
Μετά από μια σειρά αποτυχημένων συνεδριών με διάφορους ψυχολόγους, τους οποίους ο Γουίλ καταφέρνει να τρελάνει, θα εμφανιστεί ο χαρισματικός Σον ΜακΓκουάιρ (Ρόμπιν Γουίλιαμς), που θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη, αλλά και την αγάπη του εξεγερμένου νεαρού και θα τον βοηθήσει να βρει τις απαντήσεις στις μεγάλες αποφάσεις που καλείται να πάρει.
Η ταινία έχει κερδίσει Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου (Ρόμπιν Γουίλιαμς) και Πρωτότυπου Σεναρίου και υποψηφιότητες για Οσκαρ Α' Ανδρικού (Ματ Ντέιμον) και Β' Γυναικείου Ρόλου (Μίνι Ντράιβερ), Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Μοντάζ, Μουσικής Επένδυσης και Τραγουδιού.

πηγή: http://apodrasistagiates.blogspot.gr/