Σάββατο 3 Μαΐου 2014

οι κανόνες του παιχνιδιού


Καλώς όρισες στο διαδικτυακό παιχνίδι γνώσεων PoP Quiz. Δεν είμαστε το πρώτο αλλά φιλοδοξούμε και θα γίνουμε το καλύτερο! Για να συμμετάσχεις στο παιχνίδι γίνε μέλος στην ομάδα PoP Quiz στο Facebook πατώντας εδώ. Κάθε φορά που εμφανίζεται μια ερώτηση στην ομάδα γράψε την απάντησή σου στα σχόλια ακριβώς από κάτω. Ο παίκτης που θα απαντάει πρώτος σωστά κερδίζει τους βαθμούς που αντιστοιχούν στην ερώτηση, o δεύτερος που απαντάει σωστά στη ίδια ερώτηση κερδίζει τους μισούς βαθμούς. Οι συμμετέχοντες παίκτες έχουν χωριστεί σε οκτώ ομίλους. Ο τελικός νικητής θα προκύψει από την διαδικασία των play off και θα κερδίζει 200€ (δωροεπιταγές, περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα).
Τόσο απλό. 
Μαθαίνεις.
Διασκεδάζεις.
Κερδίζεις.
Η βαθμολογία των ομίλων θα εμφανίζεται στο παρόν blog και θα αναρτάται στην ομάδα ανά τακτά διαστήματα. Το παιχνίδι είναι μια προσωπική, ερασιτεχνική προσπάθεια οπότε ζητώ την κατανόησή σου για όποια λάθη γίνουν στην αρχή. 
Καλό παιχνίδι σε όλους μας!

πρόσθετες οδηγίες:

A. Kατά καιρούς θα εμφανίζονται ερωτήσεις με σύνθετη απάντηση
π.χ. ποια νησιά εκτός από τη Σάμο απαρτίζουν τον νομό Σάμου?
στη συγκεκριμένη ερώτηση η απάντηση είναι δύο νησιά. κάθε νησί θεωρείται μια σωστή απάντηση. αν η ερώτηση ήταν 5 βαθμών, κάθε νησί αξίζει 5 βαθμούς. επειδή το παιχνίδι είναι γνώσεων και ταχύτητας ο παίκτης έχει την ευχέρεια να γράψει και τα δύο νησιά για να συλλέξει σύνολο δέκα βαθμών, ρισκάροντας όμως να χάσει από κάποιον πιο γρήγορο παίκτη.

B. Όποιος παίκτης επιθυμεί, μπορεί να μου στέλνει ερωτήσεις (μαζί με την απάντηση). ο παίκτης που έστειλε την ερώτηση δεν θα μπορεί να απαντά αλλά θα κερδίζει 3 βαθμούς για κάθε ερώτηση του που χρησιμοποιείται στο παιχνίδι μας. κάθε παίκτης μπορεί να στέλνει 2 ερωτήσεις την εβδομάδα.

Γ.  Όταν μια ερώτηση έχει ως απάντηση κάποιο πρόσωπο, το επώνυμο αυτού του προσώπου θα γίνεται δεκτό ως σωστή απάντηση. επίσης έλλειψη τόνου ή λάθος τονισμός δεν θεωρούνται λάθος απάντηση. 
ένα παράδειγμα: ποιος ήταν ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Τρύπες?
Αγγελακας είναι σωστή απάντηση. 
αν το μικρό όνομα είναι απαραίτητο θα ζητείται από την ερώτηση.
 
Δ. Όταν μια ερώτηση είναι πολλαπλών επιλογών το γράμμα που αντιστοιχεί στην σωστή απάντηση είναι αρκετό . δεν χρειάζεται ο παίκτης να γράφει την απάντηση ολογράφως. 

E. κάθε παίκτης έχει δικαίωμα να δίνει μόνο μια απάντηση, σε περίπτωση πολλαπλών απαντήσεων όλες θα θεωρηθούν άκυρες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου