Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

The Place Beyond The Pines


Ένας μοτοσικλετιστής κασκαντέρ μετατρέπεται σε ληστή τραπεζών για να συντηρήσει την οικογένειά του. Σε μια από τις απόπειρές του καταδιώκεται από έναν νεοσύλλεκτο αστυνομικό, με αποτέλεσμα να έρθει σε μια μοιραία αντιπαράθεση για αυτόν. 
Από τον σκηνοθέτη του Blue Valentine, Derek Cianfrance η νέα του ταινία με ελληνικό υπότιτλο ''Στο Τέλος Του Δρόμου'' περιγράφει με στυλ αλλά και υπερβολική σοβαρότητα ένα κόσμο τιμής, το τέλος του Αμερικανικού Ονείρου και προσεγγίζει με μεταφυσική διάσταση το κληρονομικό προπατορικό αμάρτημα! Αργή μεν ατμοσφαιρική δε, η ταινία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν μια αστυνομική περιπέτεια – μοντέρνα τραγωδία, παρόλα αυτά διακρίνεις κάποια σεναριακά  ''κενά''. 
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον Ryan Gosling, Bradley Cooper και Eva Mendes. Οι ερμηνείες τους είναι πολύ καλές, με τον Ryan Gosling να τελειοποιεί τον ρόλο του cool αντιήρωα που πρωτοενσάρκωσε στην ταινία Drive και συνέχισε στην ταινία Only God Forgives, τον  Bradley Cooper σε μια ακόμα εξαιρετική ερμηνεία έπειτα και από την ερμηνεία του στην  ταινία Silver Lining Playbook και την Eva Mendes η οποία συνεχίζει να πηγαίνει κόντρα στην εικόνα της ειδικά και μετά το Holy Motors όπου και άφησε καλές εντυπώσεις. 
Πρόκειται για ένα καλό δείγμα Αμερικάνικου ανεξάρτητου κινηματογράφου,  το αποτέλεσμα όμως θα μπορούσε να ήταν πιο εντυπωσιακό. Όπως προανέφερα παρόλο που είχε όλα τα συστατικά για να γίνει μία πάρα πολύ καλή ταινία χάθηκε στην άνιση πορείας της. Παρόλα αυτά αξίζει να την δείτε! Σας την προτείνω για ένα δροσερό βράδυ του Σεπτέμβρη. Καλή Προβολή. 

Π. Πόντικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου