Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

μουσικές υποτροφίες του Ωδείου Αθηνών


Η ενίσχυση της μουσικής παιδείας της Ελλάδας μέσω υποτροφιών σε παιδιά των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος των διδάκτρων είναι ο σκοπός του νέου προγράμματος με τίτλο "Μικροί Μουσικοί" το οποίο σχεδιάστηκε από το Ωδείο Αθηνών και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.
     
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών από την Αττική τα οποία είτε έχουν ήδη παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής είτε είναι αρχάρια. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυσή της μέσω νέων υποστηρικτών, ιδιωτών ή φορέων οι οποίοι επιθυμούν να συνδράμουν για την περαιτέρω ανάπτυξή της.
           
Οι υποτροφίες καλύπτουν για κάθε μαθητή τα ετήσια δίδακτρα σε ποσοστό 50% ως 100% και δίνονται με βάση κριτήρια που συνδυάζουν την κλίση στην μουσική με τις ειδικές οικονομικές συνθήκες κάθε οικογένειας. Η επιλογή των μικρών υποτρόφων θα γίνει μέσω ακροάσεων που θα πραγματοποιηθούν στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου ενώ για την ενίσχυση του προγράμματος θα διοργανωθεί συναυλία στο Ηρώδειο στις 12 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή διακεκριμένων αποφοίτων, καθηγητών και σπουδαστών του Ωδείου.
        
 Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα μπορούν να απευθύνονται στο Ωδείο Αθηνών (Βασ. Γεωργίου 19 και Ρηγίλλης) και στο τηλ: 210 7240673


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου