Τρίτη 22 Μαΐου 2012

τα Προσεχώς του Μίστερ Π.




“Μισούσα το “Μανχάταν” αμέσως μετά την ολοκλήρωση του”!Τάδε έφη Woody Allen!Ομολογουμένως μία δήλωση που προκάλεσε αίσθηση στην Κυανή ακτή....
Για πάμε να δούμε ποιες ταινίες θα μας απασχολήσουν αγαπητοί μου φίλοι. Ξεκινώ με την ταινία “Amour” του Μίκαελ Χάνεκε. Κλειστοί χώροι, απόλυτη εγγύτητα, σπαρακτική απώλεια, ησυχία, για μια ταινία που λέγεται “Αγάπη”! Όσοι έχουν δει το έργο του και ειδικά την “Λευκή Κορδέλα” ανυπομονούν...
“Holy Motors”, η καινούργια ταινία του Λεός Καράξ. “ Killing them softly”, ένας κυνικός δολοφόνος με μυαλό επιχειρηματία και άποψη για το καπιταλιστικό σύστημα της Αμερικής!” Η Αμερική δεν είναι χώρα είναι επιχείρηση. Και τώρα δώσ' μου τα λεφτά μου”! “Sky fall”, ακόμα και πενήντα χρόνια μετά ο James Bond κρύβει τον ίδιο ενθουσιασμό. “The Hunt”, του Βίντερμπεργκ. “ Lawless”, βασισμένο στο μυθιστόρημα The Wettest County in the world του Matt Bondurant. 
Αξίζει να πω ότι σε μια τελετή που συγκέντρωσε την αφρόκρεμα των δημιουργών που έφτιαξαν τον “μύθο” του Φεστιβάλ Καννών και το Φεστιβάλ έφτιαξε τον “μύθο” τους, ο Πρόεδρος των Καννών, Ζίλ Ζακόμπ παρουσίασε ένα φίλμ μεσαίου μήκους αφιερωμένο στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο.
Και συνεχίζουμε αγαπητοί μου φίλοι με τις ταινίες “Moonrise Kingdom”, “The Bourne Legacy”, “The Dark Knight Rises” και για να ευλογήσουμε και τα δικά μας γένια “ Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι”. Για τους φανς του είδους έχουμε τους άνδρες με τα μαύρα Νο 3, ολοκαίνουργιο spiderman...(φτου και από την αρχή)...,και την νέα ταινία του Ridley Scott “Prometheus”. 
Στα υπ' όψιν θα έβαζα τα “High School”, “Ice Age”, “Gangster Squad”, ολοκαίνουργιο Ταραντίνο φυσικά με τον καλύτερο ηθοποιό αυτή την στιγμή που μιλάμε Leonardo Di Caprio, κάτι remakes....και φυσικά για τους πραγματικούς cinefil Taken 2.....απλά τα πράματα καλοί μου φίλοι καλή προβολή και μην ξεχνάτε πως το σινεμά είναι η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ απάτη του κόσμου.


Π. Πόντικας.


The Dark Knight Rises


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου