Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

σχεδόν αυθεντικός διάλογος: απλή ή σούπερ




-είκοσι ευρώ απλή, παρακαλώ.
-να σας βάλω από την σούπερ-έξτρα-ούλτρα-πάουερ, που την έχουμε και προσφορά;
-όχι, ευχαριστώ.
-μα σας συμφέρει. και αποδίδει καλύτερα στην εθνική οδό και σας βοηθάει να διατηρείτε τον κινητήρα σας σε καλύτερη κατάσταση.
-όχι, εντάξει.. είκοσι ευρώ απλή.
-είστε σίγουρος; δεν θέλετε να δοκιμάσετε τη σπέσιαλ-ούμπερ-τούρμπο-γαμάτη βενζίνη μας; ειδική προσφορά, μόνο για σήμερα.
-καλά, αφού είναι τόσο τέλεια, γιατί την έχετε σε προσφορά;
-ε.. γιατί δεν την βάζει κανένας..
-γιατί;
-τι γιατί; γιατί η απλή είναι φθηνότερη. αλλά μακροπρόθεσμα οικονομικά βγαίνει το ίδιο, αφού χρησιμοποιώντας συνέχεια απλή ανεβάζετε το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου σας.
-λοιπόν, έχω μια ιδέα. γιατί δεν πουλάτε τη σούπερ την καλή σε χαμηλότερη τιμή από την παλιό-απλή; έτσι όλοι θα την προτιμούν και θα είμαστε κι εμείς κι εσείς ευχαριστημένοι.
-ε, δεν πάει έτσι κύριε..
-ή ακόμα καλύτερα, να καταργήσετε τελείως την απλή και να πουλάτε μόνο σούπερ και μέρος των κερδών σας να τα δίνετε σε θύματα τροχαίων δυστυχημάτων ή να προσφέρετε σε μειωμένες τιμές πετρέλαιο θέρμανσης σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη. μακροπρόθεσμα οικονομικά, όπως λέτε κι εσείς, θα σας βγαίνει το ίδιο, αφού και περισσότερος κόσμος θα μπορεί να ταξιδεύει και δεν θα κυνηγάτε τους πελάτες με το ντουφέκι κι ο κόσμος θα εκτιμήσει την κοινωνική σας προσφορά και θα σας προτιμάει. γαμάτη ιδέα, ε;
-συγγνώμη.. είκοσι ευρώ απλή είπατε, έτσι;


Γιάννης Αντάμης

για να διαβάσεις ολόκληρη την συλλογή των κωμικών αποσπασμάτων με τίτλο " Το Ηπειροκεάνιο" πάτησε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου