Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

Κουλουράκια Βρώμης – το ιδανικό σνακ για ενέργεια και υγεία.


κατάλληλα για πρωινό περιέχουν τις αναγκαίες ποσότητες από υδατάνθρακες και πρωτεΐνες για να μην νιώθετε πείνα κατά τη διάρκεια της ημέρας. ή μετά από μια κοπιαστική προπόνηση για τη γρήγορη αναπλήρωση του μυϊκού γλυκογόνου. προσοχή μόνο είναι πολύ νόστιμα οπότε 
"μέτρον άριστον" όπως συμβούλευαν οι αρχαίες μαγείρισσες. 

Υλικά

2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
1 κούπα πίτουρο βρώμης
1 κούπα νιφάδες βρώμης
1½  κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλί
½ κούπα ηλιέλαιο
σταφίδες ξανθές
ξηρούς καρπούς (ότι σας αρέσει) ανάλατους, άψητους & χοντρό-αλεσμένους στο multi

Προαιρετικά προσθέτετε
σταγόνες κουβερτούρας 
χαρουπάλευρο (1/3 κούπας)
λιναρόσπορους
gotzi berry
κανέλα
βανίλια
…ή ο'τι άλλο θέλετε


Τα ζυμώνουμε όλα μαζί & αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσει.
Ανάβουμε το φούρνο να ζεσταίνεται.
Πλάθουμε μικρά στρογγυλά κουλουράκια & τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί η’ σε λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε για 20-30 λεπτά (σε προθερμασμένο φούρνο) στους 200 βαθμούς. 

Τα κουλουράκια δεν φουσκώνουν (γιατί δεν έχουν γάλα ή αυγά), οπότε δεν χρειάζεται να έχουν απόσταση μεταξύ τους στο ταψί.