Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών


 Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών διοργανώνει στην Αθήνα το Caid Κέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης. Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα από τις 24 Οκτωβρίου έως και 1 Νοεμβρίου 2013, στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και στον Πολυχώρο Caid στον Ρέντη. Το φεστιβάλ δεν θα σταθεί μόνο στο διαγωνιστικό κομμάτι του, αλλά θα πλαισιωθεί και από παράλληλες εκδηλώσεις με θέμα "Επιστήμη και Επιστημονική Φαντασία".


Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του φεστιβάλ θα προβληθεί σειρά ταινιών μικρού μήκους επιστημονικής φαντασίας-σε συνεργασία με το Internationl Science Fiction & Fantasy Film Festival of Athens (SFF-rated Athens). Η επιστήμη θα ειδωθεί μέσα από μια διαφορετική ματιά, αυτή των κινηματογραφιστών ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Είκοσι πέντε ταινίες επιστημονικής φαντασίας διεγείρουν συναισθήματα και προκαλούν την αναθεώρηση των έως σήμερα απόψεων περί επιστήμης και ηθικής.
Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν πέντε ημέρες μαθητικών προβολών με 10 διαφορετικά επιστημονικά ντοκιμαντέρ σε ειδικές προβολές για μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Eπίσης, σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης θα συναντηθούν οι συγγραφείς και οι κινηματογραφιστές του επιστημονικού και του φανταστικού, ενώ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου θα λειτουργεί έκθεση βιβλίων επιστήμης και επιστημονικής φαντασίας.
Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

για περισσότερες πληροφορίες πάτησε εδώ: http://www.ekt.gr/content/display?prnbr=87671