Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Χορεύω άρα επικοινωνώ


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Dancing to Connect με στόχο να δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να ανακαλύψουν κώδικες συνεργασίας και επικοινωνίας μέσα από το χορό. Την πρώτη χρονιά το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε σχολεία της Αθήνας από την αμερικανική ομάδα Battery Dance Company και πέντε Έλληνες χορευτές-δασκάλους, με διαφορετικό χορευτικό υπόβαθρο ο καθένας τους. Μετά το τέλος του προγράμματος, οι δάσκαλοι-χορευτές δημιούργησαν την ομάδα Chapter Two και δούλεψαν για πρώτη φορά μαζί, με στόχο να ανακαλύψουν τη διαδικασία της «σύνδεσης» μέσω του χορού, σε μια χορογραφία που παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη τον Αύγουστο του 2013.

Και φέτος η Στέγη φέρνει τους εφήβους κοντά στο σύγχρονο χορό, πραγματοποιώντας το Dancing to Connect σε πέντε σχολεία της Αθήνας και πέντε σχολεία της Πάτρας. Τα αποτελέσματα του φετινού προγράμματος θα τα δούμε σε μια ιδιαίτερη παράσταση στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, όπου θα παρουσιαστούν οι δέκα πρωτότυπες χορογραφίες από τα σχολεία της Πάτρας και της Αθήνας.

Πολλές, ενδιαφέρουσες και ετερόκλητες χορογραφίες, με έναν κοινό παρανομαστή: όλες είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας και αυτοσχεδιασμών, αποκαλύπτοντας την ενωτική δύναμη του χορού, που αποτελεί και το ζητούμενο του προγράμματος.

Είσοδος ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες πάτησε εδώ.