Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Yeah! Live στο FloralΕίκοσι χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στο κέντρο της Αθήνας, οι Yeah! κατεβαίνουν στο Floral, με νέο υλικό και "εμπλουτισμένη" σύνθεση. 

Η μπάντα ξεκίνησε το Φεβρουάριο του ’87 και από το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς οριστικοποίησε τη βασική της σύνθεση με τους Γιάννη Ντρενογιάννη (κιθάρα, φωνή) Χρύσα Πανταζή (μπάσο, φωνή) και Τάκη Γιαννούτσο στα τύμπανα. 
Μεταξύ 1988 και 1989 συμμετείχε στο σχήμα ο Βασίλης Σπυρόπουλος (Σπυριδούλα). Μέχρι το ’92, κυκλοφόρησε δύο albums (“Yeah!” / 1988, Ano Kato Records, “Festival” / 1992, MBI). Μέσα στα επόμενα χρόνια, οι Υeah! συμμετείχαν με κάποια τραγούδια τους σε συλλογές (χαρακτηριστική η διασκευή τους στο “Policy Of Truth” για το “A Greek Tribute To Depeche Mode” της Klik Records, to 2004). Η συμμετοχή των Yeah! στα ροκ δρώμενα χαρακτηρίστηκε από συχνές ζωντανές εμφανίσεις σε όλη της Ελλάδα. Μετά από μία μεγάλη περίοδο αποχής από τα live, επανήλθαν στη σκηνή το 2005, για την εμφάνισή τους στις “Last Days Of Rodon” συναυλίες (μαζί με τους Stranglers), και από τότε δοκιμάζουν και πάλι τις δυνάμεις τους με πρόβες, αλλά και νέα κομμάτια. Το τελευταίο καιρό τη μπάντα συνδράμει στο μπάσο ο Γιώργος Παπαγεωργιάδης (πρώην μέλος των No Man’s Land). Το καλοκαίρι του 2012 οι Yeah! εμφανίστηκαν στο Tzumerka Art Festival και το Zireia music Festival.

περισσότερες πληροφορίες για τη μπάντα:
 http://yeah-gr.blogspot.gr/