Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

30η Παγκόσμια Ημέρα Χορού - Εκδηλώσεις
Με αφορμή τον εορτασμό της 30ης Παγκόσμιας Ημέρας Χορού στις 29 Απριλίου, φορείς, σχολές χορού, καλλιτέχνες οργανώνουν εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Δείτε παρακάτω κάποιες από αυτές :

ΒΟΛΟΣ - Η Δημοτική Σχολή Χορού Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Χορού, αποδίδοντας “φόρο τιμής” στις σύγχρονες τάσεις της χορευτικής τέχνη. Το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής και ώρα 20.00 (είσοδος ελεύθερη), παρουσιάζεται η εκδήλωση με γενικό τίτλο « ΧΩΡΟΣ & ΧΟΡΟΣ». Ειδικότερα, η εκδήλωση περιλαμβάνει τα εξής:
               - «Σκέψεις για μια αρχιτεκτονική προσέγγιση του χορού». Ομιλία της Ανί Κρικοριάν.  Η συγκεκριμένη παρουσίαση θα εστιάσει στη σχέση χορού και αρχιτεκτονικής με σκοπό να αναδείξει τη σημασία του διαλόγου ανάμεσα στους δύο τομείς. Η κίνηση και η σωματική παρουσία στο χώρο είναι θέματα που αφορούν άμεσα τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, κυρίως στο πεδίο της συγκρότησης του εκάστοτε αρχιτεκτονικού έργου ως χωρικής εμπειρίας. Θα παρουσιαστούν δύο παραδείγματα που εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της σχέσης του χορού με την αρχιτεκτονική: Το πρώτο παράδειγμα αφορά στη χορογραφική γλώσσα του αμερικανού χορογράφου William Forsythe και στο πώς οι παρατηρήσεις που προέκυψαν μέσα από τη σχετική έρευνα, στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας μου στην Αρχιτεκτονική Σχολή Βόλου, οδήγησαν στη σύνθεση μιας συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής πρότασης. Το δεύτερο παράδειγμα αφορά στο χορογραφικό αυτοσχεδιασμό – performance της Γαλλίδας χορεύτριας/χορογράφου Marie Monier και στην αλληλεπίδρασή της με υφασμάτινες κατασκευές, καρπό της διπλωματικής μου εργασίας στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης, πάντοτε στο επίπεδο της κλίμακας του ανθρώπινου σώματος.


για περισσότερες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα επισκεφτείτε το: http://www.dancepress.gr/?i=news.el.news.1766