Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

ελάτε να ανταλλάξουμε βιβλία!

           2ο ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου
            αύριο, Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011
        12.00 έως 18.00 στην πλατεία Συντάγματος
Κόντρα στους καιρούς και τα αδιέξοδα που μας θέτουν οι πολιτικοί, η Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος, προτάσσοντας την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό, διοργάνωσε στις 28 Οκτωβρίου το 1o ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου.
Με αυτή την κίνηση αντιτάσσει την πνευματική καλλιέργεια, την κριτική σκέψη μέσα από τη γνώση και τη φαντασία, που εξάπτει το βιβλίο, απέναντι στη βίαιη λογική της επιβολής και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, που επιχειρείται από το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ.
Μετά την επιτυχία αυτής της δράσης, την ενεργό συμμετοχή και το αίτημα του κόσμου, που βρέθηκε στην πλατεία, να επαναληφθεί και να καθιερωθεί σε τακτή βάση το ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου, υπάρχουν ήδη διαθεσιμότητες, η αρχική ολιγομελής ομάδα μεγάλωσε και είναι αποφασισμένη να στηρίξει την καθιέρωση του ανταλλακτικού παζαριού βιβλίου στην πλατεία.
Στόχος είναι να δημιουργήσουμε δίκτυα αλληλεγγύης και συντροφικότητας έξω από τη λογική της εμπορευματοποίησης των πάντων και να επεκτείνουμε τέτοιου είδους δράσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα αγαθά (π.χ. παιχνίδια, ρούχα, τροφή, κ.ά.).

Ελάτε να στηρίξουμε όλοι μαζί ενεργά αυτές τις κινήσεις αλληλεγγύης, για να αποδείξουμε ότι η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια δεν ξεπουλιέται και δεν παζαρεύεται. Το 2ο ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου θα γίνει στην Πλατεία: Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011, 12.00 έως 18.00

To δανειστήκαμε από:
http://esp0ir.wordpress.com/2011/11/05/bazaar-des-livres/