Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011‘’Και το τέταρτο παγάκι να’ ναι καλοκαιρινό…’’
Πιστεύουν στα ματζόρε και μποϊκοτάρουν τα μινόρε! Ο Βαγγέλης και ο Πάνος είναι οι δημιουργοί του συγκροτήματος ‘’Xatzifragketa’’, που με τα πρωτότυπα τραγούδια τους, έχουν ως ένα και μοναδικό σκοπό, τη διάδοση της κουλτούρας της φράπας!
Γράφουν και ηχογραφούν τα τραγούδια τους…σπίτι τους, προσφέροντας απλόχερα σε όλους εμάς, στίχους βγαλμένους μέσα από τη ζωή! Έχουν groovy, έχουν στυλ, και με το αστείρευτο ταλέντο και την πηγαία καλλιτεχνική φλέβα που τους διακρίνει, μας παρουσιάζουν πάντα με αυθεντικό, αυθόρμητο, χιουμοριστικό, γεμάτο πάθος τρόπο, το έργο τους.
Στην ελληνική δισκογραφία μετράνε πάνω από πέντε χρόνια, έχοντας στο ενεργητικό τους τέσσερις χρυσούς και οκτώ πλατινένιους δίσκους. Μεταξύ άλλων έχουν εκδώσει και τρεις ποιητικές συλλογές, η μια εκ των οποίων «τα τρύπια τακούνια της γιαγιάς Μακάροφ», από τις εκδόσεις Ziskar, έχει μεταφραστεί σε είκοσι πέντε γλώσσες, και έχει τιμηθεί με το Διεθνές Ποιητικό Βραβείο ‘’Ζήση Κουτσοκλανιότογλου’’. Επίσης, είναι Επίτιμοι Καθηγητές στην Έδρα του Πανεπιστημίου του ‘’Bachelor School of Tofla’’, παραδίδοντας μαθήματα μουσικής δωρεάν….
Ως γνήσιοι απόφοιτοι της διεθνώς αναγνωρισμένης σχολής του ‘’Masale Univercity Of Bare’’, γνωρίζουν όσο κανένας άλλος το μυστικό της επιτυχίας! Θανάσιμες δόσεις φραπέ και τρεις μέρες αποχή από την μπανιέρα, είναι αρκετά, για να τους ‘’αφυπνίσουν’’, και τραγούδια όπως: “ο Mανώλης Mπακαλιάρος’’, “Eντάξει Kική”, “Κωλοψήνει”, “Μπαλάντες και Φλώρικα”, “Luben Ψιλο Σαχαμε”, και πολλά άλλα…να μας παρασέρνουν σε ένα ξέφρενο γλέντι, μέχρι τελικής πτώσεως!
Στίχοι όπως: “ίσως να φταίει που δεν είμαι ΚΚΕ.. δεν παίζω μπάλα σαν τον Οφορίκουε” η “έλα και κάνε το παπί του Καλατράβα…” είναι επηρεασμένοι από όλων των λογιών τα ματζόρε κομμάτια του πλανήτη! Μέσα από την ειρωνεία, την ειλικρίνεια και ταυτόχρονα την καψούρα τους, εκφράζουν όλα όσα εσείς θα θέλατε να πείτε, αλλά διστάζετε!
Δεν νομίζω ότι θα θέλανε να συνεργαστούν με κάποιον καλλιτέχνη, πολύ απλά γιατί είναι οι καλύτεροι! Δεν τους νοιάζει το ‘’βάθος’’ και τι νοήματα περνάνε, απλά κοιτάνε να είναι γαμάτες οι ρίμες και τα ακόρντα! Εξάλλου αν έχεις διαβάσει τις ‘’κρυμμένες’’ γραφές, δεν είναι δύσκολο να το αντιληφθείς!
Πέρα όμως από την μουσική, τους αρέσει να κάνουν και άλλα πράγματα, όπως μπιλιάρδο, 3D animation, τοξοβολία, συλλογή ζαντών και ποκεράκι..προσπαθώντας κάποια στιγμή να κερδίσουν τον Πόντικα…η αλλιώς ‘’Σατανά του Πόκερ’’! Από το πρώτο τους live κάπου στο Παγκράτι μέχρι και την προχθεσινή τους εμφάνιση στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Beigang,στην Ταϊβάν, οι δύο φίλοι από τη Σιβιτάνα, συνεχίζουν ακόμη να τρελαίνουν πολύ κόσμο, και όσο περνάει ο καιρός, ακόμη περισσότερο!
Ακούστε τους, και ενημερωθείτε μέσα από τις προσωπικές τους και όχι μόνο διαδικτυακές πύλες…
Στα ανύπαρκτα μαλλιά σου
Πλημμυρίζει καλοκαίρι
Έλα να πάμε Μαίρη
Σ’ ένα μακρινό αστέρι…

Wave.